Když jsem ještě bydlela v Praze, stavovala jsem se v jedné zapadlé cukrárničce, kde jsem si kupovala na cestu výborné ovesné sušenky. Tady mi sladkosti chybí a proto jsem poladila vlastní recept. Jsou jednoduché, veganské a můžete je péct s dětmi. U nás zmizely do večera!
Ingredience
1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
1 hrnek jemných vloček
1/2 hrnku kokosového oleje
1/2 hrnku třtinového cukru
1 1/2 lžičky jedlé sody
lžíce vody
1 hrnek jemných vloček
1/2 hrnku kokosového oleje
1/2 hrnku třtinového cukru
1 1/2 lžičky jedlé sody
lžíce vody
1. varianta
lžíce skořice
hrstka předem namočených rozinek
2. varianta
lžíce kakaa
hrstka nadrcené hořké čokolády
3. varianta
hrstka rozmixovaných mandlí
lžička vanilkové esence
Postup
- V hrnci rozpusťte třtinový cukr, odstavte a přidejte kokosový olej.
- Jedlou sodu rozpusťte v trošce vody a přilijte ke směsi cukru a oleje.
- Prosátou mouku smíchejte v míse s ovesnými vločkami a přidejte tekuté ingredience.
- Těsto si poté rozdělte do několika misek a do každé přidejte něco extra. Můžete se nechat inspirovat mými variantami nebo přidat to na co máte zrovna po ruce.
- Podle potřeby přidejte trochu vloček nebo vody, tak aby těsto neteklo nebo se nedrolilo.
- Z těsta tvořte hromádky, nebo použijte vykrajovátko. Z uvedeného množství jsem měla přibližně 25 sušenek.
- Pečtě na 170°C cca 25 min. Nelekejte se, že se rozsypávají, nechte je v klidu vychladnout a odpočinout.
Žádné komentáře:
Okomentovat